Over mij

Hi! Ik ben Mariken

Werk- en levenscoach

Waarom ik dit doe?

Ik ben Mariken, ik ben opgegroeid op Texel en woon nu samen met Bart in het gemoedelijke Brabant. Ik houd van de natuur, van de zee en vooral van vergezichten. Ik ben dol op het theater en sta zelf minimaal een keer per jaar op het toneel met mijn toneelvrienden van ‘t ZigZag Theater. Het is genieten hoe verhalen zo tot werkelijkheid worden gemaakt. 

Naast de programma’s die ik aanbied werk ik als programmamanager bij een gemeente. Hierdoor kom ik contact met veel verschillende mensen en hoor ik vele verhalen. Ik heb het daar lang naar mijn zin gehad, maar opeens was daar enkele jaren geleden een moment dat ik besefte dat ik nog alle ruimte had in mijn leven om ook iets anders te gaan doen. Om te gaan werken in een andere omgeving, misschien zelfs in een compleet andere baan. Ik voelde me al een tijdje niet meer helemaal thuis op mijn werk. Wanneer ik op de parkeerplaats aankwam dacht ik alleen ‘wat doe ik hier?’ Dat was het moment dat ik besloot om de tijd te nemen om in mezelf te gaan kijken naar wat ik eigenlijk wilde doen en waar ik plezier in zou hebben. 

 

In mijn geval had ik mooie projecten en leuke collega’s, maar toch klopte het niet meer. Het was vaak te druk, waardoor ik niet toe kwam aan ontspanning, terwijl aan de andere kant mijn werk weinig uitdaging meer bood en steeds meer meer van hetzelfde was. Ik vroeg me af of ik nog wel thuis was in de organisatie waar ik werkte en besloot mijn vleugels uit te slaan. Op zoek naar avontuur, een nieuwe richting inslaan. Het begon met het maken van een keuze; de keuze om te onderzoeken wat ik dan wilde gaan veranderen en waar ik plezier in zou hebben. 

Die zoektocht heeft er toe geleidt dat ik nu mijn eigen ervaringen, aangevuld met veel kennis die ik heb opgedaan vanuit de coachingswereld, heb omgezet naar een programma waarmee ik op mijn beurt jou weer kan helpen in jouw zoektocht. Het avontuur aangaan om te ontdekken wat je nog meer wilt doen in je leven, of gewoonweg een nieuwe baan om weer uitdaging en nieuwsgierigheid te voelen. Uiteindelijk is je werk een belangrijk onderdeel van je leven en alleen al daarom is het zo belangrijk om dat met plezier te doen.

Ik gun dit iedereen!

Ik help mensen een keuze te maken waarmee ze hun leven veranderen. De basis hiervoor zit in het werk. Het start vaak met vragen die je jezelf stelt: Doe ik nog wel wat ik leuk vindt? Klopt mijn werk-prive balans? Heb ik nog steeds voldoende uitdaging? Klopt de organisatie waar ik werk wel met wat ik belangrijk vind?

Maar eigenlijk draait om een dieper liggend vraagstuk. De vraag of jezelf nog wel (her)kent nu je al jaren aan het werk bent en of je niet teveel bent afgedwaald van wie je eigenlijk bent, wat leuk vind, waar je energie van krijgt en wat je nog verlangd. Er komt een moment in ieders leven dat het belangrijk is om even stil te staan en te bekijken of je nog wel in de juiste richting beweegt. Dat is het moment dat je nieuwe keuzes kunt maken en vrij makkelijk verandering kan aanbrengen in je huidige baan, in je loopbaan, zelfs in je leven. 

Ga je mee op reis? Ben jij bereidt om je leven opnieuw te ontwerpen? 

Mariken

Het is tijd voor jouw avontuur

Let’s Redesign Your Life!